De musici

Custos wordt gevormd door:

Inge Lukkien blokfluit, barokhobo, zang

Joost Jansen viola da gamba, blokfluit, flauto traverso

David Jorritsma clavecimbel

Active Image

Inge is op vroege leeftijd blokfluit gaan spelen; momenteel heeft ze les van Berend van Halsema. Met David Jorritsma vormde zij het ensemble Vi-Ding, waarmee zij verschillende concerten hebben georganiseerd. Ook hebben ze meegewerkt aan projecten als de Pythische spelen en (samen met Daan Vreeswijk en Sebastiaan van Halsema) aan Schuilkerkconcerten in Krommenie. In 2000 heeft ze samen met Daan Vreeswijk de eerste prijs behaald op het FluXus ensemble-concours.Enkele jaren geleden is Inge begonnen met zanglessen bij Heleen Resoort. Voorts volgt ze lessen in barokhobo bij Berend van Halsema.

Active Image

Joost speelde aanvankelijk klarinet. Naast het spelen van veelal klassiek repertoire is hij ook enkele jaren solo- en esklarinettist geweest in een harmonie-orkest. Toen hij de barokmuziek ontdekte stapte hij over op blokfluit en vormde hij begin jaren '70 met enkele vrienden het ensemble Monsieur Naudot. Na een uitstapje naar Ierse volksmuziek en een periode van voornamelijk passieve muziekbeleving nam hij begin 2000 les op viola da gamba bij Freek Borstlap. Daarnaast volgde hij gedurende een jaar flauto traverso-lessen bij Frédérique Chauvet. Joost speelt ook gamba in les Soupirs.

Active Image

David volgde pianoles van 1984 tot 1991. In 1992 ging hij samenspelen met blokfluitiste Inge. Samen volgden zij enige tijd ensemblelessen en vormden ze het barokensemble Vi-Ding. In 1994 heeft hij bij clavecinist Michiel Mirck een bijscholingstraject gevolgd voor pianisten en organisten die zich wilden bekwamen op het clavecimbel. Michiel werd daarmee zijn eerste clavecimbeldocent. Sinds 2000 heeft David les bij Maite Tife en specialiseert hij zich in het spelen van basso continuo. 

In 2003 heeft hij met claveciniste Grace Bercovitz een eervolle vermelding behaald tijdens het ensembleconcours van FluXus, centrum voor de kunsten Zaandam, en in 2004 heeft hij samen met clavecinist Leo Folgering en het Kennemer Jeugdorkest opgetreden tijdens de Haarlemse Clavecimbeldagen.

Active Image